Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsГерманското правителство отказа да коментира резултата от посещението

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsГерманското правителство отказа да коментира резултата от посещението
Коментари Харесай

Германските власти замълчаха след преговори за Северния поток 2 в САЩ

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Германското държавно управление отхвърли да разяснява резултата от визитата на високопоставена делегация в Съединени американски щати, натоварена да разиска бъдещето на газопровода " Северен поток 2 " с администрацията на Джо Байдън, оповестява finanz.ru.

Преговорна група от двама съветници на канцлера Ангела Меркел - Ян Хекер (по стопански въпроси) и Ларс-Хендрик Релер (по външна политика) - пътува до Вашингтон по-рано тази седмица, откакто американското министерство отхвърли да наложи наказания на строителния оператор.
Те трябваше да се срещнат със съветника по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан и новия търговски представител на Съединени американски щати Катрин Тай.

Германският външен министър Хайко Маас съобщи в понеделник, че задачата на визитата е да се откри " общ път " за решение на казуса с газопровода, за който лобира държавното управление на Меркел, отразявайки офанзивите от източноевропейските страни.
" Няма да е елементарно ", предизвести Маас и добави, че Берлин продължава да се застъпва за " продължение на разговора ".

На брифинг в сряда формалният представител на немския кабинет на министрите Мартина Фиц отхвърли да приказва за резултатите от визитата.
„ Няма да вършим спомагателни изказвания във връзка с тези диалози “, сподели тя и добави, че визитите на съветници са „ естествена процедура на германско-американско съдействие “.
Междувременно републиканците в Конгреса не престават да ускоряват натиска върху Байдън, който стартира председателството си, критикувайки Северен поток 2 и шест месеца по-късно де факто даде зелена светлина на плана.

В понеделник 20 членове на Камарата на представителите от Републиканската партия, водени от представителя на Тексас Майкъл Маккол, написаха писмо до ръководителя на Държавния департамент Антъни Блинкен с искане да обяснят отхвърли от наказания против Nord Stream 2 AG, записано в Швейцария дъщерно сдружение на Газпром, което е едноличен притежател на тръбата.

Обвинявайки Байдън, че слага ползите на Германия пред останалата част от Европа, конгресмените упорстват, че " възходящата взаимозависимост на Европа от съветския газ опонира на задачата за понижаване на излъчванията ", а също по този начин припомнят, че осъществяването на плана ще направи Украйна " по-уязвима от съветската експанзия. "...
Републиканският конгресмен Фред Келер внесе законопроект в долната камара на американския парламент, предусещащ незабавното възобновяване на глобите против " Северен поток 2 ".

Според Келер Байдън е поел по „ коренен път “ и неговата мекост към съветския газ е насложена върху отхвърли да влага в американската сила, заради което цените на горивата в страната „ летят като ракета “. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР